Hlavní obsah

Lupiče zradil na zločinné výpravě ztracený mobilní telefon

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Dva mladíky, kteří v Ostravě v období kolem Vánoc přepadli čtyři ženy, zatkli policisté krátce po jejich poslední loupeži. K dopadení přispěl mobilní telefon, který jeden z lupičů ztratil na místě činu. O případu informoval ve čtvrtek mluvčí ostravské policie Petr Svoboda.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Článek

„Policisté při ohledání stop po jejich posledním činu našli mobilní telefon jednoho z pachatelů, který ho při útoku vytratil. Pro kriminalisty pak již nebyl problém zjistit údaje o pachateli. Zadrželi ho v místě bydliště. Při výslechu pak mladík vše přiznal a též sdělil jméno svého komplice,“ řekl Svoboda.

Sérii loupeží dvojice začala 12. prosince, kdy v Ostravě-Porubě přepadli na ulici šestačtyřicetiletou ženu a ukradli ji kabelku s mobilním telefonem. Tři dny před Vánocemi přepadli jednašedesátiletou ženu, které způsobili podobnou škodu. V pondělí po Vánocích potom přepadli sedmdesátiletou stařenku, které vytrhli nákupní tašku a kabelku a navíc jí způsobili zranění ruky.

Poslední loupež se pak odehrála 29. prosince na Husově náměstí, obětí se stala 55letá žena, která se své kabelky nehodlala vzdát a s pachatelem se přetahovala. „Po tomto nevydařeném pokusu oba utekli, ženě způsobili zranění levého kolene,“ řekl Svoboda.

Kriminalisté oba muže obvinili z loupeže a podali soudu návrh na vzetí do vazby.

Reklama

Výběr článků

Načítám