Hlavní obsah

Žena po těžké nehodě zburcovala manžela hasiče i štamgasty v hospodě

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavičín

Vážná dopravní nehoda se stala v noci na čtvrtek ve Slavičíně ve Zlínském kraji. Řidič Fordu Focus nezvládl jízdu ve smyku. Vůz se dostal mimo silnici a skončil na boku na chodníku u domu. Hasiči museli z vozu vystříhat mladíka v bezvědomí, spolujezdkyni pomohli ven lidé z okolí.

Článek

Havárie se stala u domu, kde právě sledovala televizi manželka jednoho z hasičů, v té době sloužících na stanici ve Slavičíně. Ihned manželovi zavolala. Nečekala však na příjezd profesionálů, doběhla do restaurace a zburcovala osazenstvo, aby šli okamžitě pomáhat k neštěstí.

„Lidem se ještě před příjezdem hasičů podařilo z převráceného auta vytáhnout spolujezdkyni. Řidič byl však v bezvědomí a na jeho vyproštění bylo nutné použít speciální techniku. Navíc jeho nohy visely z okna dveří a spoluobčané se snažili držet auto tak, aby nedošlo k zavalení dolních končetin,“ řekl mluvčí hasičů Ivo Mitáček.

Hasiči po příjezdu vyřezali čelní sklo, aby umožnili lékaři dostat se k řidiči, pak odstřihli také střechu. Poté se podařilo mladého muže z vozu vyprostit a předat do péče záchranářů, kteří ho převezli do nemocnice.

Od těžších zranění oba z auta uchránila kombinace použitých bezpečnostních pásů a aktivovaných airbagů. Mladá žena utrpěla silný psychický otřes, pomáhal jí jeden z hasičů proškolený v poskytování posttraumatické péče. Pomohl i plyšový dráček, který mají hasiči připravený pro podobné případy. Žena byla velmi plačtivá, úzkostlivá a odmítala nastoupit do sanitky.

Reklama

Výběr článků

Načítám