Hlavní obsah

Za vraždu své těhotné milenky dostal muž 15 let vězení

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ukrajinec Oleksandr Oblontsi půjde za vraždu své těhotné milenky a krádež na 15 let za mříže. Ve středu o tom rozhodl Vrchní soud v Praze, když zamítl cizincovo odvolání proti verdiktu pražského městského soudu z října letošního roku.

Článek

Oblontsi svou přítelkyni uškrtil v prosinci loňského roku v pražských Běchovicích a ukradl jí přes 160 000 korun. Pražský městský soud muži uložil i vyhoštění z Česka na dobu neurčitou. Rozsudek je pravomocný, možné je pouze dovolání k Nejvyššímu soudu.

Oblontsi podle obžaloby vezl svoji přítelkyni do Prahy, kde měla žena pro sebe i pro další krajany vyměnit vydělané peníze za dolary. V autě se prý pohádali kvůli jejímu těhotenství. Milenka mu podle spisu vyhrožovala, že o něm poví jeho manželce.

Použil tkaničku od bot

Muž ji proto podle obžaloby nejprve začal rdousit rukama, a pak ji uškrtil tkaničkou od bot. Ženino tělo pak podle spisu odvezl z místa činu a vyhodil ho do příkopu u silnice v Praze-východ. Ještě předtím jí podle žalobců z kabelky sebral peníze.

Muž se k vraždě přiznal. Tvrdil, že o dva roky starší ženu zavraždil v afektu, kvůli hádce a jejímu vydírání. Uvedl, že milence nevěřil, že je těhotná. Její těhotenství ovšem prokázala pitva, Oblontsi navíc podle svědků o svém budoucím dítěti hovořil již několik dní před událostí. Krádež peněz před pražským městským soudem odmítal, peníze podle něho sebral někdo jiný.

Podle prvoinstančního senátu muž nejednal v afektu, ale o vraždě přemýšlel již dříve. Po činu prý chladně kalkuloval a ani se nesnažil ženu oživit. Městský soud mu neuvěřil, že ženu neokradl. Po vraždě podle prvoinstančního senátu zavolal známým, že jim může vrátit peníze.

Reklama

Výběr článků

Načítám