Hlavní obsah

Ošetřovaný muž vytáhl na záchranáře v Mladé Boleslavi pistoli

Novinky, Petr Nový
Mladá Boleslav

Nepříjemný zážitek z výjezdu k pacientovi má od soboty posádka záchranné služby, která dorazila k ohlášené dušnosti 45letého muže v Mladé Boleslavi. V sanitce muž vytáhl na záchranáře zbraň a začal je ohrožovat. Ti utekli a muže zavřeli ve voze.

Článek

Mladoboleslavská záchranná služba byla kolem půl deváté večer volána k dušnosti 45letého muže. Operační středisko na místo okamžitě vyslalo sanitní vůz rychlé zdravotnické pomoci. Již při vyšetřování a ošetřování dělal muž problémy a byl slovně agresivní.

„Když jej záchranáři dopravili do sanitního vozu, vytáhl z kapsy pistoli, začal s ní mávat kolem a ohrožoval zdravotníky, kteří se mu snažili pomoci. Vystrašení záchranáři vyběhli ven ze sanitky, zavřeli muže uvnitř a zavolali policii, která na místo dorazila během několika minut,“ řekla mluvčí záchranářů Tereza Janečková.

Za asistence policistů byl muž sanitkou přepraven na interní oddělení do mladoboleslavské nemocnice. „Nikomu ze záchranářů se naštěstí nic nestalo a muž ani neponičil interiér sanitního vozu, přesto to byla pro naše záchranáře velmi nepříjemná zkušenost,“ doplnila Janečková.

Reklama

Výběr článků

Načítám