Hlavní obsah

Ve sklárně v Heřmanově Huti zuřil požár

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Heřmanova huť
Aktualizováno

Ve sklárně v Heřmanově Huti na Plzeňsku vypukl ve čtvrtek požár. Hasiči jej ještě v pátek ráno dohašovali. Na místě nejsou žádní zranění. Hořet začalo, když se ve výrobní hale z vany vylilo velké množství žhavé skloviny. Příčinnou požáru byla zřejmě technologická závada, uvedla v pátek ČTK. Oheň hořel v hale na prostoru 40 krát 80 metrů.

Článek

"Nasadili jsme už deset jednotek, jsme před vyhlášením třetího stupně,“ řekl z místa požáru ve čtvrtek v půl deváté večer Právu operační důstojník hasičů. Podle něj se v hale zřítila střecha, trosky naštěstí nikoho neporanily. "Zajistili jsme už dvě tlakové láhve,“ poznamenal hasič. Podle něj musí s kolegy postupovat velmi opatrně, aby nedošlo k explozi.

"Podařilo se nám zabránit, aby se požár rozšířil na přilehlé objekty. Lokalizovali jsme ho po čtyřech hodinách, nyní dohašujeme," dodal ráno.

Požár vznikl ve výrobní hale o rozměrech 80 krát 40 metrů. Tam se nacházela pec, kde se tavily desítky tun skla, uvedl. Pravděpodobně technologická závada způsobila požár, navíc postupně vybuchlo několik propanbutanových lahví, které byly v hale.

Příčinnou požáru zřejmě byla technologická závada. V hale bylo uskladněno 60 tun taveného skla. Podle hasičů se ve stejném závodě podobná nehoda už stala. Škodu vyšetřovatelé zatím nevyčíslili. V obci s více než 1 800 obyvateli jsou dvě sklárny, podle starosty hořela hala společnosti Stölzle Union.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám