Hlavní obsah

Policie už zná totožnost oběti nehody nového úseku D1

Právo, Pavel Karban
Nový Jičín

Čtyřiapadesátiletý muž z Karvinska je pravou obětí první tragické nehody na nedávno otevřeném úseku dálnice D1 u Pustějova na Novojičínsku. Podle původních informací měl 25. listopadu večer, při střetu nákladního vozidla značky Mercedes se Škodou Favorit, zemřít devětatřicetiletý Jan Stráník z Darkoviček na Opavsku.

Článek

Nehoda se stala na 333. kilometru dálnice D1. Řidič mercedesu zezadu narazil do odstavené Škody Favorit ve chvíli, kdy šofér doplňoval pohonné hmoty. Při nehodě jeden člověk zahynul, dva byli zraněni těžce.

„Při prvotním lékařském zákroku a ohledání těla zesnulého na místě zdravotníci a policisté u mrtvého muže v oděvu na sobě nalezli osobní doklady na jméno devětatřicetiletého muže. Podle nich provedli předběžnou identifikace těla,“ vysvětlila krajská policejní mluvčí Darina Majková, jak se stalo, že původně byl za oběť nehody brán Stráník. [celá zpráva]

O jeho smrti se dozvěděli i bratři údajného mrtvého muže. A zhruba tři týdny trvalo, než k svému obrovskému překvapení zjistili, že bratr žije.

Policisté si však nebyli jisti, že při nehodě zemřel Stráník. Odmítli tělo vydat k pohřbu a nařídili prohlídku a pitvu zemřelého za účelem vypracování znaleckého posudku. Z něho nakonec vyplynulo, že obětí je právě muž z Karvinska. Podle Majkové ovlivnilo identifikaci mrtvého hned několik okolností.

„Spolucestující oběti byli těžce zraněni a nemohli vypovídat. Navíc, ačkoli cestovali v jednom autě, se neznali,“ upozornila s tím, že komplikací bylo i to, že zesnulý použil oblečení někoho jiného a měl při sobě cizí osobní doklady a věci. „Navíc muže dosud nikdo nepohřešoval.“

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám