Hlavní obsah

Spolujezdec nepřežil smyk vozu na zledovatělé silnici

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domašov

Zřejmě rychlá riskantní jízda na zledovatělé silnici stála za tragickou nehodou, která se stala v pondělí ráno u Domašova na Brněnsku. Krátce před devátou hodinou dostal řidič za volantem Opelu Vectra smyk, vyletěl se silnice a narazil do stromů. Výsledkem je zmařený život osmadvacetiletého spolujezdce a těžké zranění řidiče.

Článek

„Muž sedící na místě spolujezdce měl těžká mnohačetná poranění. Zasahující zdravotníci ihned po příjezdu začali s resuscitací, ale jejich úsilí bylo bohužel marné, zranění nebyla slučitelná se životem a muž na místě zemřel. Pro zraněného řidiče přiletěl vrtulník a muž byl transportován do Fakultní nemocnice v Brně-Bohunicích,“ řekla mluvčí jihomoravských záchranářů Barbora Zuchová.

Hasiči museli oba muže ze zcela zdemolovaného auta vystříhávat. „Při náročném vyprošťování obou zaklíněných zraněných mužů museli kromě uvolňování a odstraňování částí auta také pokácet tři stromy. Protože jeden z kmenů byl po nehodě nebezpečně nakloněný nad autem, k vyproštění řidiče museli hasiči vozidlo pomocí lan a navijáku odtrhnout od stromu a posunout,“ dodal k zásahu mluvčí hasičů Jaroslav Haid.

Reklama

Výběr článků

Načítám