Hlavní obsah

Propuštěný vrah znásilnil bývalou přítelkyni, dostal sedm let

Právo, Petr Kozelka
Brno

Nezvladatelného démona agrese má zřejmě v sobě čtyřiatřicetiletý Pavel Höfer. Po propuštění na podmínku vydíral a znásilnil bývalou přítelkyni, která už s ním dál nechtěla být. Krajský soud v Brně Höferovi ve středu potvrdil trest sedmi let vězení a zamítl tak jeho odvolání proti verdiktu místního Městského soudu.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Pavel Höfer u soudu tvrdil, že se stal obětí lživé výpovědi své expřítelkyně.

Článek

Höfera před deseti lety ho soud poslal do vězení na jedenáct let za vraždu, v roce 2003 byl muž propuštěn na podmínku, ale v letos v létě znovu skončil v cele.

Trestného činu se dopustil začátkem letošního června v Brně, když v podvečer zazvonil u bývalé družky, aby se znovu ucházel o její přízeň. Jenže na to nešel laskavými slovy ani pugétem květin.

Násilím si vynutil pohlavní styk

Když mu žena otevřela, zatlačil ji do bytu, zamkl se s ní v pokoji a začal ji tam fackovat a vyhrožovat. Střídavě vyděšenou ženu ujišťoval, jak vroucně ji miluje, a pak zase hrozil, že ji uřízne ucho a oholí hlavu, aby trpěla a nikdo už ji nemiloval.

Po několikahodinovém řádění, škrcení kabelem od holícího strojku a dalších výhrůžek si Höfer začal vynucovat sex. Zbitá a přiškrcená žena nakonec přistoupila na pohlavní styk výměnou za to, že muž opustí byt.

Soud odmítl obhajobu i udělení vyššího trestu

„Vůbec se to tak nestalo, soudit člověka jen na základě něčí křivé výpovědi je špatné, mám doma ženu a malé děti,“ snažil se Höfer obměkčit senát. Jeho snaha byla ale marná.

„Soud prvního stupně zhodnotil důkazy logicky a další navrhované důkazy, jako psychologické a psychiatrické posudky na oběť, jsou nadbytečné,“ prohlásila soudkyně Hana Kleinová. Soud zároveň nevyšel vstříc ani odvolání státní zástupkyně, která pro Höfera požadovala vyšší trest jako pro zvlášť nebezpečného recidivistu.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám