Hlavní obsah

Dovolání čtyř odsouzených v kuřimské kauze soud odmítl

Právo, Novinky, Petr Kozelka, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Nejvyšší soud (NS) odmítl ve středu dovolání čtveřice odsouzených v kauze Kuřim. Matka a dalších pět odsouzených si odpykávají tresty v rozmezí od pěti do deseti let vězení za týrání dvou malých chlapců.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Kateřina Maeurová

Článek

Barbora Škrlová, její bratr Jan Škrla, Jan Turek a Kateřina Mauerová se pokoušeli dovoláním dosáhnout zmírnění svého trestu či opakování procesu, soudci jejich námitky ale smetli ze stolu. Informaci Právu potvrdil mluvčí NS Petr Knötig.

„Senát NS se dovoláním zabýval v neveřejném zasedání a dovolání jako zjevně neopodstatněné odmítl. Znamená to tedy, že uložené tresty zůstávají v platnosti. Proti usnesení NS není opravný prostředek přípustný. Další podrobnosti k usnesení zatím nebude soud zatím sdělovat, protože usnesení dosud nebylo doručeno účastníkům řízení,“ dodal Knötig.

Reklama

Související články

Soud potvrdil Barboře Škrlové pět let vězení

Barbora Škrlová neuspěla ve čtvrtek u Vrchního soudu v Olomouci se svým odvoláním proti pětiletému nepodmíněnému trestu, který ji vyměřil soud nižší instance....

Výběr článků

Načítám