Hlavní obsah

Tauchenův přítel stanul kvůli loupeži před soudem

Právo, Svatava Hernandezová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Kauzu loupeže, na které se měl podílet uprchlý vězeň Pavel Tauchen, jenž se na útěku zastřelil, spolu s Pavlem Kočovským (46), začal v úterý projednávat Krajský soud v Plzni. Na lavici obžalovaných tak zůstal jen Kočovský, kterému v případě prokázání viny hrozí až 12letý trest.

Foto: Svatava Hernandezová, Právo

Pavel Kočovský na lavici obžalovaných

Článek

Podle žaloby oba muži ještě s jednou neznámou osobou vnikli 19. března 2008 do domu jednoho podnikatele v Klatovech v kuklách a s nožem a pistolemi s tlumiči. V té době majitel se svou ženou v domě spali. Vedle v pokoji spala i jejich neteř.

Vzbudili je a požadovali klíče od trezoru, přitom dívku svázali a ohrožovali nožem. Když poškozený odmítl klíče vydat, nastříkali mu do obličeje neznámou látku a střelili ho do levé nohy. Podnikateli se pak podařilo vyběhnout na balkón a volat o pomoc. Pachatelé nato utekli a přitom ukradli peněženky s 1900 dolary, 900 eury a 10 tisíci Kč.

Je to nahrané, tvrdí Kočovský

„Jsem nevinný, nemám s tím nic společného, v době, kdy se to stalo, jsem byl v Praze a pracoval v jedné restauraci," uvedl Kočovský. K oné firmě ale nechtěl nic říci, protože tam byl prý zaměstnán načerno a firma by mohla být postižena pokutou.

„Od roku 2005, kdy jsem byl propuštěn z výkonu trestu, jsem chodil pravidelně každý den do práce, je to možné zjistit třeba z videokamer, které tam jsou, viděli mě tam i další zaměstnanci,“ uvedl před soudem. O Tauchenovi řekl, že to byl jeho kamarád, s nímž byli již dříve odsouzeni. „Poškozeného podnikatele neznám, ale je to prý vlivná osoba, všechno je to nahraný,“ řekl dále obžalovaný.

Kočovský byl letos 2. listopadu spolu s Tauchenem odsouzen k trestu v délce pěti let za otvírání trezorů výbušninou. Rozsudek zatím není pravomocný, neboť Kočovský se proti němu odvolal.

Hlavní líčení je nařízeno do čtvrtka a pak bude odročeno na neurčito, protože soud musí vyčkat na výsledek odvolacího řízení ve zmíněné kauze otevírání trezorů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám