Hlavní obsah

Muž se čtyřmi promile sedl v Praze za volant, policisté na něj číhali

Právo, Petr Blahuš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ani stěží uvěřitelná hodnota 3,7 promile alkoholu v krvi, která by pro většinu populace znamenala přímé ohrožení samotného života, nezabránila 37letému muži z Prahy 7, aby si sedl za volant svého vozu.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Článek

„Hlídka strážníků objevila špatně zaparkované auto v ulici Františka Křížka v Praze 7. Když situaci začali řešit, vyšel z nedaleké restaurace muž, který se hlídce za přestupek omluvil a řekl, že s autem ihned odjede jeho známý.

Hlídka se ale rozhodla na přeparkování si počkat, a proto zůstala o kus dál schovaná,“ řekl mluvčí strážníků Jan Čihák. Podle Čiháka se asi půl hodiny nic nedělo a pak z hospody vyšel znovu majitel aut, nasedl do vozu a chtěl s ním odjet. „Strážníci ho proto ihned po několika metrech jízdy zastavili a vyzvali k dechové zkoušce. Ta prokázala 3,7 promile alkoholu,“ dodal Čihák.

Případem namol opilého řidiče se nyní zabývají policisté z Prahy 7. Opilci a hazardéru teď hrozí až rok nedobrovolné abstinence za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám