Hlavní obsah

Za znásilnění dívky kvůli otčímovi a zbití muže dostal šest let

Právo, Jiří Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Šest roků ve věznici s dozorem stráví 21letý Pavel Bouzek z Chocně na Orlickoústecku. Loni v létě znásilnil nezletilou dívku a v lednu brutálně zmlátil třiapadesátiletého bezdomovce.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Pavel Bouzek byl potrestán šesti lety vězení.

Článek

Na napadení bezdomovce se s ním podílela také 22letá Markéta Richterová, ta odešla od soudu s dvouletým trestem, podmíněně odloženým na zkušební dobu čtyř let. Rozsudek je pravomocný, obžalovaní i státní zástupce se vzdali práva na odvolání.

K poměrně mírným trestům soudci přistoupili zejména pro dosavadní bezúhonnost obou obžalovaných, projevené upřímné lítosti, jejich mládí a značné šanci na nápravu.

Bouzek se musí ve vězení podrobit sexuologické léčbě a spolu s Richterovou je povinen zaplatit zdravotní pojišťovně přes 100 tisíc korun za léčení vážně zraněného muže.

„Odhadoval jsem, že je jí asi šestnáct let. Dal jsem na zem bundu a řekl jí, aby sil lehla. Pusu jsem jí zalepil páskou, aby nekřičela. Měla strach, bylo to na ní vidět. Svlékl jsem ji a znásilnil, pak jsme vedle sebe seděli a já jsem jí vyprávěl, že jsem to udělal kvůli otčímovi, aby měl radost, že půjdu do vězení. Je proti mně, nechce, abych chodil domů a pořád říká, že patřím za mříže. Při tom jsem brečel a omlouval jsem se jí. Ona slíbila, že mě neprozradí, pak se mnou rozdělila o čokoládu a když jsme se rozcházeli, dala mi dvacet korun. Moc lituji, že jsem to udělal, byla nevinná a já jí ublížil,“ popsal již v pondělí soudcům s pláčem událost, která jej přivedla do vazby. 

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám