Hlavní obsah

Hledaná tulačka žila s pětiletou dcerou v brlohu

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Otřesný pohled se naskytl městským strážníkům, když kontrolovali bezdomovci oblíbenou lokalitu nákladového nádraží v Maloměřicích. V jedné z primitivních zemljanek vytvořené ze suterénních sklepních či bývalých skladových kójí, kde tuláci přespávají, našli nejen dva celostátně hledané lidi, ale i pětileté děvčátko, které s nimi tento otřesný prostor sdílelo.

Článek

 „Hlídka našla holčičku při akci, která byla zaměřena na vyhledávání policií hledaných osob. Nejčastěji jde o lidi, po kterých se pátrá v souvislosti s podezřením ze spáchání nějaké trestné činnosti. Tentokrát při odhalení úkrytu výrazně pomohl i policejní pes,“ uvedla k neobvyklému nálezu mluvčí strážníků Denisa Kapitančíková.

Dítě bylo stejně jako jeho čtyřiačtyřicetiletá matka a její druh v policejním pátrání už několik měsíců. Mimo jiné i proto, že s holčičkou nenavštěvuje pravidelné zdravotní prohlídky a zanedbává její péči. Dítě nebylo na první pohled ani nemocné ani podchlazené, nicméně hygienicky velmi zanedbané. Starost o děvčátko nyní převzal odbor sociální péče a ze všeho nejdříve ji prohlédne lékař.

„Teprve ten může říci, jaký je jeho skutečný zdravotní stav. Bližší podrobnosti však nebudeme zveřejňovat,“ doplnila mluvčí. Oba dospělé si převzali republikoví policisté k výslechu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám