Hlavní obsah

Policista se zapojil do potyčky s viníkem nehody

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Potyčkou skončila v noci na sobotu v Přešticích na Plzeňsku rozepře mezi osádkami dvou automobilů. Jedním z aktérů rvačky u místní restaurace byl i policista sloužící u dopravní služby na Krajském policejním ředitelství v Plzni. Ten dopadl nejhůře, se zraněním v obličeji musel být ošetřen v nemocnici.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Rány létaly kvůli drobné dopravní nehodě, jejíž viník se snažil z místa ujet. Případ už vyšetřují policisté z místního oddělení. “Když přijela hlídka na místo, už se nikdo nepral. Policisté vypjatou situaci zklidnili,“ řekl mluvčí policejního ředitelství Plzeň-jih Libor Pilař.

Že byl do potyčky zapojený i policista, hlídka prý podle Pilaře nevěděla. „Nikdo se na místě služebním průkazem neprokazoval,“ uvedl Pilař. Že šlo o policistu vyšlo najevo údajně až později. Někteří svědci ale podle informací Práva tvrdí, že to byl právě policista, který své kolegy „poučoval“, koho mají řešit.

„Okolnosti případu prověřujeme. Víme zatím jen to, že došlo k lehkému střetu mezi oběma vozidly, přičemž údajný viník měl z místa nehody ujet. Druhý řidič ho pronásledoval a dostihl před restaurací, kde pak došlo k fyzickému napadání,“ sdělil Pilař. Dotyčný policista měl být spolujezdcem řidiče, který na nehodě nenesl žádnou vinu.

Šéf krajské dopravní policie Vladimír Toman uvedl, že nemá o případu bližší podrobnosti stejně jako o zdravotním stavu svého podřízeného. „Ten byl v pondělí u lékaře na kontrole. Zda dostal neschopenku, zatím nevím,“ uzavřel Toman.

Reklama

Výběr článků

Načítám