Hlavní obsah

Oběť poznala lupiče na ulici, policisté ho zatkli

Právo, Jiří Falout
České Budějovice

Díky všímavosti jednoho z přepadených skončil v policejní cele nebezpečný lupič, kterého kriminalisté podezřívají z pěti loupežných přepadení, k nimž došlo v listopadu a prosinci v Českých Budějovicích. Jedna z obětí lupiče poznala na ulici.

Článek

"Nestává se tak často, že přepadený je tak všímavý, že pozná pachatele na ulici. Většinou se setkáváme s tím, že si lidé myslí, že ho poznali, ale realita je pak jiná,“ řekl Právu jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

V tomto případě policisté podle popisu muže na rušné ulici záhy zadrželi a předali kriminalistům. Podezřelý z loupeží skončil v policejní cele. Podle Matznera měl muž přepadávat prodejny, bral většinou hotovost. Téměř vždy měl při ruce zbraň, jíž vyhrožoval. Nezalekl se ale ani větších akcí.

"Přepadl maskován poštovní pobočku a opět vyhrožoval zbraní. Z pošty nakonec utekl. Poslední akcí bylo přepadení čerpací stanice, opět se zbraní v ruce, z níž si odnesl několik tisíc korun. Podezřelý muž z Českokrumlovska oslaví pravděpodobně Vánoce jiným způsobem než si plánoval, policejní cela je však v tomto případě zcela na místě,“ dodal Matzner.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám