Hlavní obsah

Kamion zůstal po nehodě viset nad přehradou Nové Mlýny

Právo, Milan Vojtek
Břeclav

Vážná dopravní nehoda polského kamionu nedaleko Pasohlávek na Břeclavsku zastavila v pátek večer dopravu na hlavním silničním tahu z Brna do Vídně. Kamion skončil vzhůru koly napříč silnicí s kabinou ve vodě.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Polský kamion visící nad přehradou Nové Mlýny

Článek

Policisté a hasiči zrovna řešili na hrázi mezi dvěma nádržemi Vodního díla Nové Mlýny jinou nehodu. Litevský kamion naboural Jaguar s rakouskou značkou, odstavený na kraji silnice. Najednou hasiči zpozorovali, že se k nim večerní tmou přikutálela role papíru.

„Co to je, kde se to tu vzalo, řekli jsme si, a chtěli ji odkulit stranou, jenže byla těžká. Pak jsme se šli podívat, kde se tam vlastně vzala a ve světle baterek jsme uviděli kamion napříč silnicí,“ řekli Právu zasahující hasiči. Hluk nehody převracejícího se kamionu neslyšeli, na místě jejich práce vrčel motor jejich techniky a elektrocentrály.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Hasiči likvidují následky nehody polského kamionu u Pasohlávek.

Polský řidič kamionu s nákladem rolí papíru, kde každá vážila zhruba jednu tunu, zřejmě ztratil kontrolu nad vozidlem. Návěs se mu při prudkém úhybném a brzdném manévru rozkmital a po nárazu do svodidel se převrátil koly vzhůru. Část rolí se rozsypala kolem auta.

Zatímco návěs zůstal stát křížem přes vozovku, kabina skončila částečně ve vodě a z proražené nádrže unikala nafta. Řidič, který jako zázrakem vyvázl bez zranění, se ven dostal oknem tahače za cenu namočení ve studené vodě. Hasiči mu půjčili deku a poskytli azyl v jejich voze. Museli také vyčerpat naftu z poškozených nádrží.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Hasiči likvidují následky nehody polského kamionu.

„Příčina nehody je předmětem šetření, čekáme na tlumočníka,“ řekli Právu zasahující policisté. Jednou z variant dění, které odstartovalo kolizi, byl například prudký úhybný manévr, vyvolaný hazardním předjížděním jiného řidiče. Skutečná příčina nehody ale bude známá až po skončení vyšetřování události.

Škoda na vozidle a nákladu se vyšplhala do řádu miliónů korun. Provoz na silničním tahu byl na několik hodin zastaven, protože bylo nutné přeložit náklad a následně i zvednout zpět na kola kamion.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám