Hlavní obsah

Ztraceného 12letého Láďu hledá vrtulník s termovizí

Právo, René Chvalina
Ústí nad Orlicí
Aktualizováno

Stovky policistů, strážníků a dobrovolníků nadále pátrají po dvanáctiletém Ladislavu Hufovi z Ústí nad Orlicí, který odešel ve středu o půl druhé odpoledne ze Základní školy Habrmanova v České Třebové. Chlapec se dosud nevrátil domů.

Článek

Policie vyhlásila po chlapci celostátní pátrání. V akci jsou i psovodi a policisté nasadili do pátrání v pátek také vrtulník s termovizí, který nemohl ve čtvrtek vzlétnout kvůli špatnému počasí.

„Hodinu poté, co ve středu odešel ze školy, byl spatřen v linkovém autobuse, který jel směrem na obec Skuhrov. Zde měl také údajně na druhé zastávce (Křižovatka) vystoupit. Ve čtvrtek odpoledne svědek zahlédl chlapce poblíž České Třebové, šel směrem do lesa,“ upřesnila Právu mluvčí orlickoústecké policie Eva Sichrová.

„Celé okolí nadále monitorujeme, v pátek jsme nasadili do pátrání také vrtulník s termovizí,“ doplnila Sichrová.

Dvanáctiletý chlapec je přibližně 140 centimetrů vysoký, štíhlé postavy, světle hnědé krátce střižené vlasy, hnědé oči. Na sobě má bílé tričko s nápisem School, černou mikinu s hnědým pásem na rukávech, černé kalhoty, šedomodrou bundu bez kapuci v přední části s šedivými pruhy. Na hlavě má černou pletenou čepici s nápisem YES NO, na nohou šedivé tenisky. S sebou má černý batoh s červenou kombinací.

Má slevovou režijní kartu na autobus a elektronickou kartu na zaplacení autobusu se stokorunovým kreditem.

„Policisté se obrací na všechny občany, kteří by mohli jakoukoli informací přispět ke zjištění pohybu tohoto chlapce, aby se neprodleně ohlásili na kteroukoli policejní služebnu nebo zavolali přímo na linku tísňového volání 158,“ uvedla policejní mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám