Hlavní obsah

Za bodnutí majitele baru do krku dostal mladík 13 let

Novinky, ČTK, Petr Nový
Olomouc

Teprve 21letý René Ištók stráví následujících třináct let ve vězení. Rozhodl o tom v pátek Krajský soud v Olomouci při projednávání případu loňského loupežného přepadení baru v Lipníku nad Bečvou na Přerovsku. Jeho komplic Jaroslav Glonera dostal za loupež tři roky s podmínkou na pět let a byl nad ním nařízený dohled.

Foto: Petr Janeček, ČTK

René Ištók stráví ve vězení 13 let.

Článek

Ištók podle soudu bodl vietnamského majitele podniku do krku. V jeho případu není rozsudek pravomocný, na místě se odvolal. Gloner i státní zástupce se práva na odvolání vzdali.

Incident se stal 15. října 2008 večer. Dvojice podle obžaloby nejprve vylákala obsluhujícího muže k jednomu z výherních automatů s tím, že jim nenačetl vložené peníze. Muž se k němu sklonil, aby jej odemkl. Ištók jej pak, zřejmě nožem, bodl zezadu do krku. Gloner se mu pokusil z ruky vytrhnout klíče od automatu. Nepovedlo se to a oba z herny utekli. Napadený muž nezemřel jen shodou šťastných náhod.

Ištóka, který před soudem vinu popíral, kriminalisté dopadli a obvinili teprve letos v únoru. Za trestný čin pokusu vraždy mu hrozil až výjimečný trest.

Podle soudu se sice Ištók a jeho třiatřicetiletý komplic na přepadení herny předem dohodli, Gloner sám ale tak brutální útok nečekal. Před soudem to potvrdil svědek, který se krátce po činu před hernou objevil a viděl oba pachatele utíkat. "Nadával Ištókovi, co to udělal a proč to udělal," uvedl před soudem.

Reklama

Výběr článků

Načítám