Hlavní obsah

Česká policie zadržela spolupracovníky italské mafie

Česká policie zatkla pět údajných spolupracovníků italské kalábrijské mafie 'Ndrangheta, které italská prokuratura podezřívá z toho, že byli mozkem některých nezákonných akcí v italském kraji Kalábrie. Uvedla to TV Nova.

Článek

Mluvčí policejního Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Pavel Hanták řekl, že v Česku byl zadržen jeden Ital a čtyři čeští občané. O jejich zatčení požádali české kolegy italští detektivové ze speciálního protimafiánského útvaru.

Zatčené prozradily odposlechy italské policie a nastrčení agenti. Tři zatčení už byli vydáni do Itálie. O vydání dalšího, spolumajitele pražské spediční firmy, zatím nebylo rozhodnuto a byl propuštěn na svobodu. Italská policie podle Novy zatkla v souvislosti s případem na svém území sedm lidí.

Policejní akce souvisela s tím, že 'Ndrangheta ovládá kalábrijský přístav Gioia Tauro, kde mafie organizovala obchod s pašovaným zbožím z Asie. Jeho část měla putovat do Prahy. Zatčení Češi jsou podezřelí z toho, že prostřednictvím fiktivních faktur zajišťovali pro tyto transakce dokumenty. "Dá se říci, že se jednalo o obchodování s padělky značkového zboží," řekl Hanták.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám