Hlavní obsah

Kramarič: Soud v JAR mě zbavil obvinění z vydírání Krejčíře

Právo, Jakub Troníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Českého advokáta Julia Kramariče, který byl v květnu v Jihoafrické republice zadržen kvůli vydírání uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře, údajně zbavil tamní soud obvinění. Právu to sdělil sám Kramarič, česká ambasáda v Jihoafrické republice to zatím nepotvrdila.

Foto: Marta Myšková, ČTK

Julius Kramarič na archivní fotografii

Článek

„Dneska mě soud zprostil obvinění, je na mě nahlíženo, jako bych tam nic neudělal,“ řekl Právu Kramarič.

Ten je přitom advokátem příbramského podnikatele Jaroslava Starky, kterého policie stíhá kvůli zmizení a zřejmě i smrti Krejčířova otce Lamberta. Právě kvůli tomuto případu se Kramarič na jaře připojil k delegaci policistů, kteří se tehdy neúspěšně pokusili vyslechnout v JAR samotného Krejčíře.

Kramarič se s Krejčířem setkal v jeho domě, následně ho Krejčíř obvinil, že se ho snažil vydírat a ovlivnit jeho výpověď. Kramaričův klient měl totiž s Krejčířem i majetkové spory. Jihoafrické úřady proto Kramariče umístily do cely, později ho propustily. Advokát odletěl domů a soud probíhal bez jeho přítomnosti.

Kramarič nesdělil další podrobnosti, proto není jasné, jestli je rozhodnutí jihoafrického soudu konečné. V Česku však advokáta pro stejný skutek stíhá pražská policie. U nás mu hrozí až osm let vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám