Hlavní obsah

Odvolací senát zřejmě vynese verdikt nad doživotně odsouzeným Tempelem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražský vrchní soud ve středu pravděpodobně rozhodne o odvolání Roberta Tempela, kterému krajský soud uložil doživotní trest vězení za vraždu dvou mladých mužů z léta 2001. Tempel si přitom odsuzující verdikt vyslechl až napopáté, soud ho v minulosti čtyřikrát osvobodil.

Foto: Milan Malíček, Právo

Robert Tempel před soudní síní

Článek

Vrchní soud začal odvolání projednávat už minulý týden, Tempelova advokátka Klára Slámová přednesla několikahodinovou řeč na jeho obhajobu. Dnes se k obžalobě chystá obsáhle vyjádřit i samotný Tempel.

Dvojnásobná vražda se podle spisu stala na lesním parkovišti u Hruškové na Sokolovsku. Tempel zde měl údajně předat jednomu muži 400 000 korun za auto, které si prý chtěl koupit. Místo toho ale podle spisu vytáhl zbraň a muže zastřelil. Zasáhl údajně i druhého muže a následně jej dobil údery do hlavy. Obě těla prý následující den zakopal ve Staré Vodě na Chebsku.

Za účast na vraždě byl v minulosti stíhán i Lubomír Václav z Karlových Varů zvaný Biftek, ten však byl soudy pravomocně osvobozen. V kauze vystupuje jako klíčový svědek. Václav i Tempel tvrdí, že vraždil ten druhý.

Tempel, kterému se prý přezdívá Psychi, si v současnosti odpykává souhrnný trest 13,5 roku vězení za loupeže. Novinář Janek Kroupa před časem uvedl, že Tempel patří k elitě mezi nájemnými vrahy. Obviněný to popírá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám