Hlavní obsah

Zavraždit mě nechtěla, brání u soudu partnerku pobodaný

Právo, Svatava Hernandezová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Případ pokusu vraždy, který se odehrál letos v létě v hotelu v Chotěšově na jižním Plzeňsku, začal v úterý projednávat Krajský soud v Plzni. Hlavními aktéry jsou nezaměstnaní Drahomíra Wetzlová (32) a poškozený, její přítel Milan Dvořák (49).

Foto: Svatava Hernandezová, Právo

Žalovaná Drahomíra Wetzlová a její druh Milan Dvořák v doprovodu eskorty při příchodu do soudní síně.

Článek

Podle žaloby měla žena po půlnoci z 19. na 20. srpna letošního roku v baru hotelu v Chotěšově v úmyslu usmrtit napadnout nožem svého druha Milana Dvořáka. Bodla ho několikrát do hrudníku, břicha, ruky, třísel a pak mu zavolala záchranku.

U soudu nevypovídala, ale v přípravném řízení uvedla, že žila s Dvořákem, který ji živil. Soužití byla jedna velká Itálie, nadávky denně, facky oboustranně, muž běžně ženě sprostě nadával.

„Mlátil mě pěstí do obličeje. Já už to nevydržela. Ten den jsme se šli do baru napít piva. Milan šel hrát na bedny, když jsem mu pak říkala, abychom šli domů, řekl mi – jdi do p.... Došla jsem si pro nůž, protože mi vyhrožoval, že mě zmlátí. Byla jsem před zhroucením. Nechtěla jsem ho zabít, ale píchla jsem ho a pokračovala v bodání, křičela jsem na něj, on na mě. Pak jsem si uvědomila, že to vše je šílené, vyběhla jsem ven a volala záchranku a policii,“ vypověděla.

Dvořáka tentokrát přivedli jako korunního svědka do soudní síně rovnou z výkonu trestu. Jednoznačně se své družky zastával. „Z její strany fakt nešlo o bodnutí, to jak jsme se o ten nůž přetahovali, tak jsem se pobodal. Nic se mi nestalo, bylo to jen povrchové. Necítím se poškozený,“ tvrdil před soudem.

Připustil, že jejich soužití rozhodně nebylo klidné. Poškozený je ochoten v případě, že případ bude překvalifikován na pokus ublížení na zdraví, nedat souhlas k trestnímu stíhání žalované. Zda se tak stane, bude zřejmé až v únoru, kdy bude hlavní líčení pokračovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám