Hlavní obsah

Zloděj, který svedl k sexu ženu vedle spícího muže, dostal podmínku

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Dvanáct měsíců vězení s podmínkou na dva roky a dohled probačního úředníka. To je trest pro jednatřicetiletého muže ze Strakonic, který letos v létě při loupežné výpravě svedl k sexu cizinku, vedle které spal její přítel.

Článek

Netradiční scéna se odehrála v srpnu u rybníka Hnačov na Klatovsku, kde dvaačtyřicetiletá Němka se svým snoubencem trávili líbánky. Žena se tehdy s lapkou oddávala sexu v domnění, že je to její milý. Po prozrazení zloděj utekl, ale ještě předtím stačil z chatky ukořistit peněženku s doklady, platební kartu a mobilní telefon.

Kriminalisté muže vypátrali po několika měsících. Státní zástupce ho obžaloval z trestných činů poškozování cizích práv, krádeže a neoprávněné držení platební karty.

Sledoval milující se pár z venku

Cizinci byli ubytovaní v chatce na břehu rybníka. Zloděj je v noci oknem, kde měli zapálené svíčky, pozoroval, jak spolu souloží. Počkal, až usnou, a dveřmi, které neměli zamčené, vešel do chatky.

„Nahou ženu ležící v posteli začal osahávat. To ji sice probudilo, ale měla za to, že intimní místa dráždí její přítel. Když ale naplno procitla, zjistila, že jde o cizího chlapa. Pak začala křičet. To vzbudilo jejího druha. Než ale stačil zareagovat, využil zloděj vzniklého chaosu a z cestovní tašky ukradl cennosti a zmizel,“ řekl informovaný zdroj.

Možné podání tzv. odporu

Klatovský soud muže za jeho jednání potrestal mimo hlavní líčení, a to formou trestního příkazu.

„Soud může bez projednání věci rozhodnout za předpokladu, že skutkový stav je spolehlivě prokázán opatřenými důkazy. Další podmínkou je trestní sazba u žalovaného činu nižší než pět let a uložený trest nesmí být nepodmíněný,“ řekla šéfka klatovského státního zastupitelství Jiřina Vítovcová.

Odsouzený i žalobce mají teď osmidenní lhůtu na případné podání opravného prostředku, tzv. odporu. Pokud ho alespoň jedna ze stran podá, musí být nařízeno hlavní líčení. „Zatím jsme se ještě nerozhodli, zda odpor podáme,“ dodala Vítovcová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám