Hlavní obsah

Kapsa tým rozprášil gang Rumunů, který okrádal Pražany

Právo, Petr Blahuš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Příjemný dárek před vrcholícími vánočními nákupy dali Pražanům a návštěvníkům hlavního města kriminalisté z pražského Kapsa týmu. V pondělí nad ránem s pomocí pražské policejní zásahové jednotky na různých místech metropole pochytali a rozprášili gang devíti rumunských kapsářů včetně jejich českého komplice.

Článek

Povedení cizinci, mezi kterými bylo i několik žen a velmi mladých lidí, se měli podle policejního mluvčího Tomáše Hulana po dobu několika měsíců specializovat na okrádání především důchodců a starých lidí odcházejících z pošty s vybranými důchody.

„Kriminalistům se podařilo zatím zadokumentovat asi 42 případů jejich krádeží, hlavně v centru hlavního města a také v Praze 4 a Praze 10. Škoda po řádění kapsářů je předběžně vyčíslena na skoro půl miliónu korun,“ řekl Právu Hulan.

Gang podle Hulana operoval v několikačlenných skupinách. „Část z nich byla na poště, kde si vyhlédla a vytipovala vhodnou oběť, většinou vysokého věku a pak její popis předali dalším členům gangu, kteří čekali venku. Ti pak svoji oběť venku zabavili a ten nejšikovnější z nich ji pak bleskurychle okradl,“ popsal kapsářské finty Hulan.

Past na rumunské zlodějíčky spadla nad ránem, kdy policisté pozatýkali na osmi místech Prahy, hlavně v Karlíně, 19 osob.

„Nejvíce nás z nich zajímá osm rumunských Romů a jeden jejich český komplic. Kvůli němu jsme do akce povolali zásahovku, protože muž v minulosti už dokonce provedl několik ozbrojených loupeží a mohl být ozbrojen,“ uvedl Hulan. Pokud státní zástupce promyšlené počínání Rumunů charakterizuje jako zločinné spolčení, hrozí všem zadrženým členům gangu až pětiletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám