Hlavní obsah

Policisté na ujíždějící auto stříleli, při honičce do něj nabourali

Právo, Anna Bortlíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Takřka hodinu pronásledovali v neděli odpoledne ostravští policisté muže ujíždějícího v mercedesu. Nezastavily ho ani varovné výstřely z policejní zbraně, ale až náraz do plotu, načež do jeho vozu zezadu narazilo policejní auto.

Článek

Při osobní prohlídce pak policisté u muže našli pervitin. Právu to řekl mluvčí severomoravské policie Stanislav Sobol. Policejní hlídka se bílý vůz snažila zastavit v Ostravě kolem půl druhé odpoledne.

Policistům nebyl úplně neznámý, už v minulosti jednou policejní hlídce při kontrole nezastavil. Na výzvu k zastavení nereagoval ani v neděli. „Policisté ho začali pronásledovat. Nejprve po ostravských ulicích, pak ujížděl směrem na Hlučínsko, kde vozidla projela několika vesnicemi. Mimo obec, tedy v neobydleném místě, jeden z policistů použil varovných výstřelů. Třikrát vystřelil do vzduchu a dvakrát na pronásledované vozidlo. Jedna ze střel zasáhla vozidlo zprava do karoserie,“ řekl Sobol s tím, že výstřel neohrozil řidiče ani neomezil funkčnost auta. Několik kilometrů dál, v Hlučíně, pak v závěru honičky vozy havarovaly.

Řidič na policisty zaútočil

„Ujíždějící řidič pravděpodobně v nepřiměřené rychlosti narazil do oplocení, kolegové to zřejmě nedobrzdili a do jeho auta zezadu narazili služebním vozidlem,“ popsal. „Naštěstí se nikomu nic nestalo. Hmotná škoda je předběžně několik desítek tisíc korun,“ doplnil.

Muže policisté zadrželi a při osobní prohlídce podle Sobola u něj našli několik sáčků s pervitinem. „Přesné množství určí experti. Zda důvodem jeho ujíždění bylo to, že měl u sebe drogu, nebo jiný motiv, je předmětem šetření,“ řekl s tím, že policisté zatím neví, zda se jedná o dealera či zda měl muž pervitin pro svou potřebu.

„Při zadržení muž napadl jednoho z policistů, naštěstí bez zranění,“ řekl Sobol.

Ujíždějícího muže podle Sobola pronásledovalo ještě jedno policejní vozidlo, jeho řidič však během honičky najel na patník a prorazil pneumatiku.

Reklama

Výběr článků

Načítám