Hlavní obsah

Řidič pod vlivem alkoholu a drog srazil ženu s dítětem a ujel

Opava
Aktualizováno

Třiatřicetiletý řidič pod vlivem alkoholu a drog srazil v sobotu odpoledne na přechodu pro chodce v Opavě ženu a jejího sedmiletého syna. Oba utrpěli těžká zranění a byli v kritickém stavu převezeni do nemocnice. Řidič z místa nehody ujel, policie ho po dvou hodinách vypátrala, řekl mluvčí opavských policistů René Černohorský.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

"Sražená žena v noci ze soboty na neděli podlehla vážným zraněním," řekl Právu mluvčí Černohorský. Řidič si už vyslechl obvinění z pěti trestných činů. Jednak z ublížení na zdraví a neposkytnutí pomoci. Navíc za volant usedl opilý a v době, kdy mu byl vysloven zákaz řízení.

"Podezřelý byl proto i z maření výkonu úředního rozhodnutí, ohrožení pod vlivem návykové látky a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění," řekl Černohorský.

Policistům při pátrání po řidiči pomohli svědci, kteří si poznamenali poznávací značku auta. Nehoda se stala okolo 16:45, o dvě hodiny později byl řidič zatčen v budově opavské ubytovny. Nyní je v policejní cele a pravděpodobně na něj bude uvalena vazba.

"Při zatčení měl podle výsledků dechové zkoušky v krvi 1,48 promile alkoholu. Pozitivní byl i test na návykové látky. Podezřelý byl pravděpodobně pod vlivem pervitinu," uvedl Černohorský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám