Hlavní obsah

Zmizelý Marek Schäferling možná odešel z domu sám, sdělila rodina

– Praha
Novinky, Vladimír Michna

Rodina zmizelého Marka Schäferlinga poprvé přiznala, že pětadvacetiletý počítačový expert mohl odejít z bytu sám a nemusel se stát bezpodmínečně obětí únosu. Důvodem mohly být problémy v jeho soukromém životě. Uvádí to webové stránky hledame-marka.cz.

Článek

„Vzhledem k tomu, že vychází najevo, že Marek měl problémy v soukromém životě, svítá nám naděje, že mohl odejít z bytu sám," píše rodina v posledním sdělení.

„Vzhledem k charakteru těchto problémů a s přihlédnutím ke skutečnosti, že Marek tyto svoje problémy mohl řešit útěkem od rodiny a společnosti, nebudeme o těchto jeho problémech informovat veřejnou formou,“ píše se dále ve vyjádření.

Schäferling zmizel beze stopy ze svého bytu v Praze 6 v neděli 22. listopadu 2009. Doma nechal doklady, mobilní telefon i peníze. Původně nic nenasvědčovalo tomu, že by odešel z vlastní vůle.

Rodina se domnívala, že jeho zmizení mohlo souviset s odhalením internetového podvodníka, proti kterému svědčil ve středu 18. listopadu na policii v Praze. Poslední vyjádření rodiny ale tuto domněnku nepotvrzuje.

Schäferling je odborníkem na internet a počítače. Často si pro svou publicistickou práci pro rubriku Internet a PC na Novinkách.cz pořizoval prostřednictvím internetu technické novinky, které pak testoval a psal na ně recenze.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám