Hlavní obsah

Před běsnícím manželem se sekyrou vyskočila žena s dětmi oknem

Právo, Petr Blahuš
Sedlčany

Naštěstí bez fyzického poranění, ale s pořádným šokem, přežila ve středu večer napadení svého o rok staršího manžela v jejich vlastním domě pětatřicetiletá žena z malé vesnice nedaleko Sedlčan na Příbramsku.

Článek

Drama začalo, když manžel přišel domů již poněkolikáté silně opilý. „Nejprve své ženě nadával a pak jí zkopal a pěstí srazil na zem,“ popsala Právu situaci mluvčí příbramské policie Lenka Pavlová.

Ženě se podle Pavlové podařilo před dalšími ranami utéci a schovat se v koupelně. „Muž nejdříve mlátil do dveří a pak si zašel do suterénu domu pro sekeru. S ní začal mlátit do dveří koupelny, až je prakticky celé rozštípal. Přitom neustále křičel, že nejdříve zabije svou manželku, pak jejich děti a nakonec sám sebe,“ řekla Pavlová.

Než se útočník proboural skrz dveře do koupelny, aby svůj vražedný záměr dokončil, stačila vyděšená žena z koupelny z třímetrové výšky vyskočit i se svými ani ne 15letými syny a uprchnout.

„Přivolaní policisté muže vykázali z bytu na 10 dnů a zároveň ho ve zkráceném přípravném řízení vyšetřují pro podezření ze spáchání trestného činu násilí proto skupině obyvatel a jednotlivci,“ dodala Pavlová. Za to mu hrozí až rok vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám