Hlavní obsah

Na Chebsku se zapálil 16letý mladík a běhal po ulici

Právo, Martin Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dolní Žandov
Aktualizováno

V hořící pochodeň se změnil ve čtvrtek večer 16letý mladík, který se v Dolním Žandově na Chebsku sám polil hořlavinou a zapálil. Ještě než se k němu dostala pomoc, chlapec podle svědků běhal po ulici. Hoch skončil ve velmi kritickém stavu.

Článek

"Je jasné, že mladík byl politý nějakou hořlavou látkou, která na něm vzplála. Když přijeli hasiči na místo, hoch už byl uhašen a v péči záchranářů,“ uvedla pro Právo mluvčí karlovarských krajských hasičů Alena Ryvolová.

Na místo neštěstí vyrazil vrtulník, ten však nakonec nemohl přistát kvůli husté mlze a převoz do pražské nemocnice na Vinohradech musela zajistit sanitka.

Zdravotníci museli na místě poskytnou péči také matce hocha,  které se zhroutila.

FOTO: Mapy.cz

Uhasil ho místní hasič, šel náhodou kolem

"Má popáleniny třetího stupně na čtyřiceti procentech těla, zasažen byl hrudník, hlava a ruce," popsal zranění mluvčí karlovarských záchranářů Lukáš Hutta.

"Mladíka uhasil velitel tamních dobrovolných hasičů Miroslav Hedbávný, šel náhodou kolem," doplnila Ryvolová.

"Podle svědků se hoch polil a zapálil sám," řekla Právu mluvčí chebských policistů Martina Hrušková. Další informace s ohledem na věk mladíka policie nezveřejnila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám