Hlavní obsah

Muži uškrtili 18letou dívku, odmítla se stát prostitutkou

Právo, Jiří Bednář
Česká Třebová

Východočeským kriminalistům se podařilo objasnit okolnosti tři roky staré vraždy osmnáctileté dívky z České Třebové. Zahájili trestní stíhání tří mužů ve věku 34, 35 a 49 let. Dívka zemřela proto, že se odmítla stát prostitutkou.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Kriminalisté Milan Šimek a Michal Hynek (zleva) z královéhradeckého policejního ředitelství.

Článek

Byla pohřešována od 5. října 2006. Její tělo se našlo loni v prosinci mezi obcemi Sloupnice a Řeťová u České Třebové. V pondělí policisté zatkli dva podezřelé, kteří už jsou ve vazbě.

„Třetí je ve výkonu trestu za jiný skutek. Jeden se doznal a podrobně popsal jednání spolupachatelů, druhý odmítl vypovídat a třetí svou vinu popřel,“ uvedl šéf vyšetřovacího týmu Michal Hynek. Všichni už byli několikrát trestaní za majetkové, násilné a mravnostní skutky, dva z nich jsou příbuzní.

„Ten, který se doznal, se podrobil na místě činu rekonstrukci a při ní demonstroval, jak událost proběhla. Projevil také lítost nad tím, co provedl, a nad osudem zavražděné dívky,“ dodal Hynek.

Stále odmítala a jeden z obviněných ji uškrtil, aby je neprozradila.
kriminalista Michal Hynek

Podle dosavadních výsledků vyšetřování se dívka s dvojicí pachatelů znala. Chtěli ji proti její vůli přimět k provozování prostituce, a to i za použití násilí.

„Osudného dne ji vylákali na schůzku do Litomyšle, naložili ji do auta a znovu se snažili násilím ji přimět k prostituci. Ona to stále odmítala a jeden z obviněných ji uškrtil, aby je neprozradila. Tělo pak muži ukryli na místě vraždy, kde bylo později náhodně objeveno,“ uvedl policista.

Hynek odmítl uvést, jestli pachatelé dívku před její vraždou znásilnili a jaký je podíl jednotlivých pachatelů na vraždě. „Vyšetřování je na začátku a bude trvat několik měsíců,“ dodal vedoucí oddělení pro objasňování násilné trestné činnosti Milan Šimek.

Reklama

Výběr článků

Načítám