Hlavní obsah

Nechal si z Peru poslat kilo koky, pak ho odevzdal na policii

Právo, Petr Kozelka
Brno

Neobvyklý balíček až z dalekého Peru došel v těchto dnech na adresu třiatřicetiletého muže z Brna. V útrobách balíku bylo v igelitovém sáčku kilo sušených listů rostliny koka. Z dlouho očekávané zásilky se ale muž dlouho neradoval. Jak později vypověděl, sám se zalekl a šel se udat na celní správu. Policie celou dobu pohyb balíku monitorovala.

Článek

„Muž tvrdil, že si sušené rostliny objednal, aby si z nich vařil čaj. Žije skutečně takovým alternativním stylem, vyznává návrat k přírodě. Prý si myslel, že dovozem koky nespáchá žádný trestný čin,“ řekl policista Jaromír Novotný.

Muž si koku objednal přes internet. První zásilku peruánští celníci nepustili přes hranice, na druhý pokus už to ale vyšlo. Za kilo sušených listů zaplatil muž sto dolarů. Z koky se sice vyrábí kokain, ze sušených listů by ale známá droga podle policistů vyrobit nešla.

„Ale třeba na diskotékách by určitě nebyl problém sušenou koku výhodně prodat, našlo by se určitě dost zájemců, kteří by chtěli experimentovat,“ upozornil policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Příjemce balíčku je nyní stíhán pro trestný čin nedovolené výroby a držení drog, za což mu hrozí až pět let vězení. Podle policistů mu vlastní udání u soudu jistě pomůže jako polehčující okolnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám