Hlavní obsah

Z vraždy šestnáctileté stopařky policie obvinila tři muže

Hradec Králové

Policie dopadla tři muže, kteří jsou podezřelí z tři roky staré vraždy šestnáctileté stopařky. Trojice byla podle TV Nova v těchto dnech obviněna z vraždy. Dva obviněné poslal královéhradecký soud do vazby. Třetí už za mřížemi je za jiný zločin. Jeden z podezřelých se údajně policii k činu přiznal a bude svědčit proti komplicům.

Foto: René Chvalina, Právo

Článek

Šestnáctiletá dívka vyrazila 5. října 2006 kolem 11:00 z České Třebové do Litomyšle k zubaři. Domů k rodičům v Ústí nad Orlicí se už nikdy nevrátila. Osudným se jí stal autostop, který ráda využívala. V posledním telefonátu kamarádce totiž řekla, že domů se dostane právě tímto způsobem.

Policisté okamžitě po zmizení dívky vyhlásili pátrání. Její ostatky ale našli náhodně myslivci z obce Sloupnice na Orlickoústecku až v prosinci 2008 u lesního rybníčku. Testy DNA pak prokázaly, že jde o tělo dva roky pohřešované studentky a pitva potvrdila, že zemřela násilnou smrtí, pravděpodobně uškrcením.

Nyní tedy policie dopadla údajné pachatele. Jejich motiv zatím není znám, stejně jako to, jak mohli po tak dlouhou dobu unikat. Policie zatím nechce případ blíže komentovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám