Hlavní obsah

Žena chtěla spáchat sebevraždu fénem ve vaně

Právo, Jindra Pašková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Jednapadesátiletá žena z Horažďovic na Klatovsku si o víkendu hodila zapnutý fén do vodou zaplněné vany. Zřejmě se pokusila o sebevraždu. O život nepřišla zřejmě jen díky pojistce na elektrospotřebiči. Když se probrala z mrákot, zavolala si kamarádku a lékařskou pomoc.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Při příjezdu zdravotníků byla žena při vědomí,“ informovala mluvčí západočeské záchranné služby Lenka Ptáčková. „Na těle neměla žádné viditelné zranění, uvedla ale, že upadla v bezvědomí,“ dodala.

Záchranka ji převezla na JIP nemocnice v Sušici, aby se vyloučil možný problém následkem úrazu proudem. „Při takových úrazech může dojít k poruchám srdeční činnosti,“ potvrdila Ptáčková.

„Následky úrazu nebyly tak závažné, jak by se předpokládalo,“ informoval ředitel nemocnice Jiří Šedivý. Bez dalších podrobností dodal, že pacientka byla hned druhý den přeložena do nemocnice v Klatovech.

Před Vánocemi je čas sebevrahů

Na Klatovsku je popsaný případ již čtvrtou sebevraždou za minulý týden. U Běšin vstoupil do kolejiště před vlak 65letý muž. Poblíž Břežan skončil život 47letého muže. „Ležel pod stromem, na němž visel provaz a měl řezné rány na rukou,“ sdělila Právu Ptáčková. V sobotu vydala voda říčky v Kolinci tělo utonulé ženy.

Podle Ptáčkové je pro sebevrahy kritickým obdobím právě čas před Vánocemi, kdy na lidi problémy více doléhají. Řeší tak finanční obtíže, zdravotní a rodinné problémy, ve většině jde ale o problémy psychického rázu. „Lidé se dostávají do podle nich bezvýchodné situace a reagují zkratovitě,“ uvedla. „Častěji tak reagují muži,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám