Hlavní obsah

Ke kontejneru někdo odhodil pět třítýdenních štěňat

Právo, Pavel Karban
Nový Jičín

Důkaz o lidské bezohlednosti mají nyní v rukou strážníci z Nového Jičína. Od pondělního večera se totiž starají o pětici asi třítýdenních štěňat, které kdosi vyhodil ke kontejneru.

Článek

Na služebnu novojičínské městské policie donesl malé psíky okolo půl desáté večer v krabici od bot muž s vysvětlením, že je náhodně našel u kontejneru za hotelem Kalač na Dvořákové ulici.

„Nevíme zatím, o jakou jde rasu, možná to jsou kříženci. V dospělosti budou zřejmě menšího nebo středního vzrůstu. Prohlédla je veterinářka a všechna jsou zdravá. Štěňátka hýří aktivitou, ze stříkačky bez problémů pijí mléko, je radost na ně pohledět,“ popsala mluvčí Městské policie v Novém Jičíně Ilona Majorošová.

Radnice běžně převáží nalezené psy do útulku v nedaleké Kopřivnici. Ten je však momentálně plně obsazen, navíc by tak malá štěňata ani nepřevzal. Městu tak nyní může pouze dočasně vypomoci místní veterinární stanice.

„Proto prosíme a vyzýváme zájemce, aby si štěňata buď hromadně nebo jednotlivě vzali domů, kde jistě udělají mnoho radosti. Štěňata jsou opravdu nádherná a snad se najdou dobří lidé, kteří se o ně postarají,“ uvedl mluvčí novojičínské radnice Josef Gabzdyl.

Strážníci zatím netuší, zda pejsky někdo odložil, aby se později našla, nebo je chtěl nechat zahynout. „Těžko říci, ale obáváme se, že spíše se o jejich budoucnost moc nestaral,“ dodala Majorošová.

Reklama

Výběr článků

Načítám