Hlavní obsah

Policie rozšířila obvinění otčíma, který týral předškoláka

– Ostrava
Právo, Aleš Honus

Návrhem na obžalobu ukončila ostravská policie vyšetřování brutálního týrání pětiletého chlapce. Obvinění 44letého muže navíc v minulých dnech rozšířila na trestný čin týrání svěřené osoby, protože vyšlo najevo, že týrání trvalo delší dobu než policie na začátku vyšetřování tušila.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

V úterý o tom informovala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková s tím, že obviněný muž nadále zůstává ve vazbě. Dlouhodobé bití a týrání pětiletého chlapce vyšlo najevo koncem srpna, kdy ho nevlastní otec zbil tak surově, že ho pak musel převézt k lékařce. Ta na případ upozornila policii.

„Muž nechával chlapce opakovaně klečet celé dny v koupelně nebo pod stolem. Měl také chlapci svazovat zezadu ruce, bít jej hadicí do hlavy, krku i po celém těle. K bití údajně používal také vařečku a opasek,“ řekla Holčáková.

Otec chlapce trestal například za to, že bral svým mladším sourozencům kojeneckou láhev. „Podezřelý muž navštívil s chlapcem lékařku, které sdělil, že předškolák upadl a zranil se při tom. Pečlivou a zkušenou lékařku ale nezmátl. Při prohlídce zjistila na těle dítěte známky týrání a přivolala policisty,“ dodala Holčáková.

Policejní komisař muže obvinil z trestného činu týrání svěřené osoby a podal podnět k jeho vzetí do vazby. Podle původního obvinění mu hrozilo až tři roky vězení.

„Při vyšetřování však vyšlo najevo, že týrání mělo trvat delší dobu, a to nejméně od počátku letošního února. Nyní hrozí podle změněného obvinění muži trest od dvou do osmi let vězení,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám