Hlavní obsah

Policie obvinila brutálního útočníka s kladivem, hrozí mu výjimečný trest

Právo, Petr Blahuš
Mělník
Aktualizováno

Vyšetřovatel středočeské mordparty obvinil z několikanásobného pokusu vraždy 41letého muže, který v neděli krátce po poledni s kladivem v ruce brutálně napadl obyvatele ubytovny v Cukrovarské ulici v Mělníku. Sedm z nich přitom zranil, z toho pět těžce. Ti zatím stále bojují o své životy ve třech pražských a jedné liberecké nemocnici, kam byli převezeni vrtulníky Rychlé záchranné služby. Teď mu hrozí doživotí.

Článek

„O vazbě bude v úterý rozhodovat mělnický soud,“ řekla Právu mluvčí středočeské policie Soňa Budská. Podle ní není dosud kriminalistům jasné, co vedlo útočníka k tak šílenému jednání.

„Domníváme se, že jednal pod vlivem drog, ale čekáme na výsledky toxikologických expertíz. Zadržený muž s námi zatím příliš nespolupracuje,“ sdělila Budská. Změnu právní kvalifikace např. na úmyslné ublížení na zdraví ale Budská odmítla. „Hrozí mu výjimečný trest,“ dodala mluvčí s tím, že se jedná letos již o 25. dokonanou vraždu nebo o její pokus ve středních Čechách. Doposud všechny případy přitom policie už stihla objasnit.

Zranění stále bojují o životy

Zatímco policie už slaví úspěch, v několika českých nemocnicích dosud bojují útočníkovy oběti o své životy. Mluvčí vinohradské nemocnice Jana Jelínková Právu potvrdila, že zraněný muž, který byl převezen do zdejší nemocnice, je nadále ve velmi vážném stavu a v ohrožení života. „Je hospitalizován na neurochirurgii. Dnes byl operován, ale čekají ho další náročná vyšetření. Kvůli svým těžkým poraněním hlavy se nachází stabilizovaný v umělém spánku,“ řekla Právu Jelínková.

Další dva zranění leží na chirurgické jednotce intenzivní péče v Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN) v pražských Střešovicích. „Jejich stav je vážný. Ani jeden z nich není dosud stabilizovaný, ale nejsou v přímém ohrožení života,“ potvrdila Právu mluvčí ÚVN Iva Ruskovská.

Mluvčí nemocnice Na Homolce Jitka Koloušková odmítla sdělit o přivezeném poraněném z masakru na mělnické ubytovně jakékoliv informace. „Jako jedna z mála nemocnic nepodáváme o svých pacientech nikdy žádné informace,“ řekla Právu bez ohledu na právo veřejnosti na informace Koloušková.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám