Hlavní obsah

Na Bulovce zemřela dívka, zřejmě měla v infuzi chemikálie s draslíkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policie vyšetřuje podezřelou smrt sedmnáctileté dívky v pražské nemocnici Na Bulovce. Uvedla to televize Prima. Jednou z vyšetřovacích verzí je, že někdo dívce přidal do infuze chemikálie s draslíkem. Policie zjišťuje, zda šlo o omyl nebo o vraždu.

Článek

"Výsledky pitvy prokázaly, že bezprostřední příčnou smrti byla srdeční zástava. Laboratorní zkouška prokázala, že v krvi zemřelé bylo mnohem větší množství draslíku než je přípustné," řekl televizní stanici policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Podle informací Primy mohl dívce někdo přidal do infuze chlorid nebo hydroxid draselný. Otázkou je, zda úmyslně nebo omylem.

"Kriminalisté celý případ vyšetřují v současné době pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti s následkem smrti," uvedl Hulan. Nemocnice se k případu nevyjádřila.

Prima uvedla, že si podle jejich informací mohl někdo poplést krystaly hydroxidu nebo chloridu draselného s chloridem sodným, který se běžně do infuze používá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám