Hlavní obsah

Americký lektor z Prahy beze stopy zmizel ve Frankfurtu

– Praha/Frankfurt
Právo, Radim Vaculík

Interpol a německá i česká policie pátrají po mladém americkém lektorovi, který učil v Praze angličtinu. Devon Harper Hollahan (22) z Arizony zmizel během krátkého okamžiku v noci z pátku na sobotu 21. listopadu přímo v centru německého Frankfurtu nad Mohanem. Od té doby se po něm slehla zem.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Zmizení amerického lektora z Prahy řeší německá policie.

Článek

Policie podle neověřených informací jako jednu z možností nevylučuje, že mladíka mohl někdo unést.

„Německé policii nahlásil zmizení zmíněného muže jeho americký kamarád a tento týden také jeho zaměstnavatel, pražská škola, kde byl pohřešovaný lektorem,“ řekla k tomu Právu mluvčí kriminální policie Pavla Kopecká.

Čeští kriminalisté podle ní zatím jen pomáhají německým kolegům s informacemi o pohybu a aktivitách zmizelého mladíka v ČR, kde Devon žil a pracoval pět měsíců. Němečtí kolegové už kvůli tomu dokonce byli v Praze.

"Opilí jsme nebyli"

Mladík jel do Frankfurtu nad Mohanem se svým kamarádem na koncert. „Měli jsme s Devonem sraz v pátek ve Frankfurtu, on přiletěl z Prahy, já už tam byl. Šli jsme na koncert, po něm na after-party a pak taxíkem do centra Frankfurtu, kde jsme si prohlíželi město a hledali náš hotel. Měli jsme pár piv, ale opilí jsme nebyli,“ popsal v pátek Právu poslední chvíle před zmizením svého kamaráda Josh Friedman.

Když se prý někdy kolem třetí hodiny ranní rozhodli vrátit do hotelu, šel se Josh zeptat místních lidí na cestu.

„Chtěl jsem od nich znát instrukce, kde je zastávka tramvaje jedoucí do našeho hotelu, trvalo to minutu či dvě, a když jsem se pak otočil, Devon byl pryč. Nedovedu si vůbec vysvětlit, co se stalo a kde je,“ nezastíral svůj šok Josh.

Co mohlo být příčinou Devonova zmizení, prý netuší. „Fakt tomu nerozumím a na žádný důvod jsem nepřišel. Něco sice vypil a mohl se ztratit, ale vážně nevím. Doufám, že se brzy najde a vše se vysvětlí,“ podotkl.

Podobný případ záhadného zmizení řeší od začátku týdne policie v Praze. V neděli z domova odešel bez dokladů, klíčů i mobilního telefonu novinář a externí spolupracovník Novinek.cz Marek Schäferling (25). [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám