Hlavní obsah

Policisté vybírali pokuty, peníze si nechávali pro sebe

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pracovníci policejní inspekce v pátek zadrželi dvojici pražských policistů. Ti, namísto kontroly svých podřízených, sami vybírali pokuty od motoristů. Peníze si ale nechávali pro své potřeby. Státní zastupitelství již dostalo návrh na zahájení trestních stíhání.

Foto: René Chvalina, Právo

Článek

„Podezřelí policisté, zařazeni na nižších vedoucích funkcích, místo kontroly a řízení podřízených v listopadu 2009 prováděli silniční kontroly řidičů a získali finanční hotovost, kterou si nechali pro svoji osobní potřebu,“ řekla mluvčí Inspekce Martina Lídlová.

Podle ní si policisté v Praze a Středočeském kraji vyhlíželi řidiče odjíždějící od restaurací a testovali, zda před jízdou pili. Získané finance za pokuty si ale nechávali pro sebe.

"Muži jsou podezřelí z trestného činu zneužívání pravomoci veřejného činitele, přijímání úplatku, porušování služebních povinností a porušování povinnosti dozorčí služby ve spolupachatelství," doplnila Lídlová.

Reklama

Výběr článků

Načítám