Hlavní obsah

Policie podezírá manžela Fibingerové ze zavinění tragické nehody

Právo, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín

Hlavním aktérem tragické nehody z úterý, při níž mezi obcemi Vnorovy a Strážnice na Hodonínsku zemřel šestatřicetiletý cyklista, je podle dostupných informací manžel bývalé koulařky a členky Rady České televize Heleny Fibingerové Jaroslav Šmíd. Řidiči policisté naměřili 1,3 promile alkoholu.

Foto: Petr Horník, Právo

Helena Fibingerová

Článek

Fibingerová serveru Lidovky.cz řekla, že je událostí zdrcena, dál se k věci nevyjadřuje.

„Máte zřejmě na mysli nehodu z úterý tohoto týdne,“ reagoval na dotaz Práva mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník. Nehodu popsal, kdo byli její účastníci, ale říci nemohl.

„V úterý v 16:40 hodin se mezi obcemi Vnorovy a Strážnice stala tragická dopravní nehoda, při které vyhasl jeden lidský život. Řidič ročníku narození 1934 s osobním vozem Nissan jel ve směru na Vnorovy. Zřejmě nepřizpůsobil rychlost své jízdy viditelnosti. Zezadu narazil do jedoucího cyklisty,“ uvedl mluvčí ve zprávě k nehodě.

Při nárazu mělo vozidlo nejprve kontakt s jízdním kolem. Následně auto odhodilo cyklistu na vozovku. Kolo zůstalo zaklíněno pod vozem. Cyklista na místě podlehl svým zraněním, řidič vyvázl beze šrámu.

„Při následné dechové zkoušce nadýchal 1,3 promile alkoholu. I z tohoto důvodu mu byl na místě zadržen řidičský průkaz. Zatím není zcela jasné, zda byl cyklista při jízdě na jízdním kole řádně osvětlen, či nikoli,“ upřesnil mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám