Hlavní obsah

Zadržený zloděj: Kradu, aby měli radost jiní

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Opravdu netradiční případ řešili ve čtvrtek policisté v Pardubicích. Sám se jim přišel udat 30letý muž s tím, že v noci vykradl restauraci v centru Pardubic. Nepamatoval si ani její jméno. Po zadržení mimo jiné řekl, že „krade proto, aby měli jiní radost.“

Článek

Popsal ji ale tak důvěryhodně, že policisté hned věděli, že se jedná o nahlášené vloupání do kavárny Casablanca za Mc´Donaldem. Pachatel pak uvedl, že krátce před vloupáním byl sám okraden o batoh s mobilním telefonem a penězi. Navíc ho čekal nástup do vězení, protože dlouho neplatí výživné na své dvě děti. A tak mu prý už bylo všechno jedno.

Chtěl jsem stejně do vězení, na zimu, tam je teploučko.
zadržený zloděj

"Takový případ jsme tady opravdu ještě neměli. Na zařízení restaurace a na zboží způsobil muž škodu za asi dvacet tisíc korun," řekla mluvčí pardubické policie Markéta Janovská.

Muž se navíc přiznal k tomu, že před pár dny opustil brány protialkoholické léčebny, kde se ho "neúspěšně snažili léčit prací".

Teď mu k neplacení alimentů soud ještě přičetli poškozování cizí věci. "Chtěl jsem stejně do vězení, na zimu, tam je teploučko," dodal nedoučený automechanik, toho času bez práce.

Reklama

Výběr článků

Načítám