Hlavní obsah

Za pokus zavraždit muže nožem dostal jedenáct let

Právo, Svatava Hernandezová
Plzeň

Na jedenáct let za mříže poslal v pátek plzeňský krajský soud za pokus vraždy 60letého Jana Palova z Chodova na Sokolovsku. V červnu několika ranami nožem zaútočil na 44letého muže, ten útok odnesl jen lehkým zraněním díky své obraně a nadváze. Rozsudek není zatím pravomocný.

Foto: Svatava Hernandezová, Právo

Jan Palov před vynesením rozsudku

Článek

Podle žaloby napadl Palov na chodbě jednoho z domů v Chodově nožem s dlouhou čepelí muže s úmyslem ho zabít. Nůž si přitom předem koupil a pak opakovaně nejméně osmkrát zaútočil.

Jak byl tak skloněný u elektroměru, dostal jsem chuť ho píchnout do jeho velkého zadku.
odsouzený Jan Palov

 V inkriminovaný den sháněl Palov nové bydlení, protože ho napadený muž z bývalého bytu vystěhoval. „Kam všechny věci z bytu odvezl, včetně peněz, které jsem měl v prádle, jsem nevěděl. Manželka se z toho složila a já chtěl spáchat sebevraždu. Byl jsem na dně, muselo mi určitě hrábnout,“ uvedl Palov v přípravném řízení.

Nůž, kterým následně bodal, si předtím koupil údajně na otevírání konzerv. „Já si odpoledne zašel do restaurace, kterou vlastnil napadený muž, abych si tam přečetl noviny. On tam byl také a řval na mě, že musím k elektroměru na chodbě. Tam jsem se ho taky zeptal, kdy mi vrátí peníze za kauci. Jenže on se mi vysmál. Jak byl tak skloněný u elektroměru, dostal jsem chuť ho píchnout do jeho velkého zadku,“ pokračoval žalovaný.

Popřel, že by bývalého domácího chtěl zavraždit. Jeho výpověď ale popřel jak sám poškozený, tak znalecké posudky.

Reklama

Výběr článků

Načítám