Hlavní obsah

Pro výrobce drog si na Hodonínsku došla policejní zásahová jednotka

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín

Organizovanou skupinu výrobců a prodejců drog rozbili v minulém týdnu kriminalisté na Hodonínsku. Policisté při zákroku zadrželi celkem pět pachatelů a zajistili dvě kompletní drogové varny.

Článek

„Zásah proběhl v obcích Vnorovy a Sudoměřice, kde v rodinných domech právě probíhala výroba Pervitinu. V policejních poutech skončila pětice pachatelů ve věku od 26 do 37 let,“ řekl mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

Pervitin vyráběli i několikrát týdně, střídavě v Sudoměřicích a ve Vnorovech. Léky na jejich výrobu získávali po květnovém zavedení omezení prodeje v českých lékárnách zejména v blízkých slovenských městech.

Kriminalisté všech pět pachatelů zadrželi. Čtyři z nich po výslechu propustili a budou stíháni na svobodě. Pátý z nich, samotný organizátor a hlavní výrobce, bude stíhán vazebně, kam ho na návrh policistů poslal soudce.

Všichni ze zúčastněných jsou podezřelí z trestného činu Nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních jedů a v případě odsouzení jim hrozí od dvou do deseti let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám