Hlavní obsah

Falešný strážník vybíral pokuty

Právo, sve
Česká Lípa

Falešného strážníka vybírajícího blokové pokuty zadrželi ve čtvrtek na základě upozornění občanů příslušníci Městské policie v České Lípě a předali ho Policii ČR.

Článek

Dvaačtyřicetiletý muž z Českolipska, zaměstnanec bezpečnostní agentury, vybavený odznakem městské policie pokutoval v polovině listopadu motoristy za údajně neoprávněný vjezd do areálu automotoklubu Slovanka.

"Řidič, který v objektu garáží dvousetkorunovou pokutu zaplatil, se kvůli řadě nesrovnalostí při komunikaci s nepravým strážníkem obrátil na centrálu městské policie, kde zjistili, že se nejednalo o žádného jejich kolegů," informovala mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.

Jelikož nebyly zjištěny další případy, kdy by falešný strážník neoprávněně inkasoval peníze, policie případ předala přestupkové komisi za přestupek proti pořádku ve státní správě.

Podle zástupce ředitele českolipské městské policie Antonína Doležela se falešný strážník prokazoval již neplatným odznakem městské policie a průkazem zaměstnance Městské policie Praha. "Později se objevili ještě dva poškození, které falešný strážník v minulosti pokutoval, ti ale nad ztrátou dvou set korun mávli rukou a případem se dál nechtěli zabývat," řekl Doležal.

Reklama

Výběr článků

Načítám