Hlavní obsah

Policie obvinila řidiče za první tragickou nehodu na nové ostravské dálnici

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Policie ve čtvrtek obvinila 49letého řidiče polského kamiónu, který ve středu večer zavinil první tragickou nehodu na nové dálnici D1 u Ostravy, a to jen několik hodin po otevření tohoto dálničního úseku.

Článek

Polský řidič nákladním autem narazil do odstavené Škody Favorit. Při srážce jeden člověk zahynul a další dva byli zraněni.

"Policisté obvinili 29letého řidiče nákladního vozidla z trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti,“ uvedla mluvčí policie Soňa Štětínská s tím, že řidiči hrozí až pět let vězení.

Policie zatím stále zjišťuje, z jakého důvodu řidič do odstaveného osobního auta narazil. Podle informací ČTK přímo z místa kolize cizinec údajně tvrdil, že mimo pruh vjel po silném poryvu větru.

Nehoda se stala na nově otevřeném úseku mezi Hladkými Životicemi a Studénkou na Novojičínsku okolo osmé hodiny večerní. V osobním autě byli údajně tři spolujezdci, řidič auta před nehodou vystoupil, protože automobil měl zřejmě poruchu.

Reklama

Související články

Nový úsek D1 si vyžádal první smrtelnou nehodu

Nově otevřený úsek dálnice D1 si vyžádal první smrtelné zranění. U Hladkých Životic po střetu nákladního a osobního auta zemřel člověk, dva lidé jsou těžce...

Výběr článků

Načítám