Hlavní obsah

Stavbu golfového areálu v Berouně už řeší policie

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nesrovnalosti při stavbě třičtvrtěmiliardového luxusního golfového areálu v Berouně, kde třetina již fungujícího hřiště leží načerno na pozemcích české armády, už začala v těchto dnech řešit kriminální policie.

Foto: Nir Elias, Reuters

Článek

Právu to v úterý potvrdili středočeští policisté i žalobci. „Otázka golfového areálu v Berouně a hospodaření s tamními nemovitostmi je předmětem řízení u Okresního státního zastupitelství v Berouně, které tam vykonává úkony trestního řízení,“ řekl v úterý Právu šéf středočeských krajských žalobců Martin Staněk.

Okresní státní zástupkyně v Berouně Eva Svobodová upřesnila, že žalobci a kriminalisté se věcí zabývají z podnětu vojenské policie. Ta se o golfový areál zajímá od chvíle, co v říjnu zjistila, že část hřiště, ale také některé komunikace, elektrické přípojky či inženýrské sítě, leží na pozemcích armády bez jejího předchozího souhlasu i bez stavebního povolení. [celá zpráva]

Vojenská police má podezření

„Oznámení máme na základě zjištění vojenské policie, která v tom vidí možný trestný čin. Takovéto podezření tam vyvstává, ale zatím není ničím konkrétně podloženo. Musí to šetřit policie, nicméně úkony trestního řízení dosud zahájeny nebyly, vše je ve stadiu prověřování,“ uvedla Svobodová.

Bližší podrobnosti prý zatím nemůže sdělit, protože je případ příliš čerstvý a policie nyní teprve řeší, kdo a kde jej bude šetřit. To v úterý potvrdil i mluvčí středočeských policistů Jakub Vinčálek s tím, že kauzu zatím zkoumá hospodářská kriminálka.

„Bylo to podáno pro podezření z trestného činu porušování povinnosti při správě cizího majetku,“ upřesnil Vinčálek.

Kdo by se tohoto trestného činu mohl dopustit, zatím odmítají žalobci i policisté sdělit. Není tedy jasné, jestli podezření padá na developera celé stavby, firmu Tifannys, nebo na někoho z armády či ministerstva obrany, kdo toleroval výstavbu na pozemcích patřících vojákům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám