Hlavní obsah

Zabiják policistů Zdeněk Bulawa znovu stanul před soudem

Právo, Milan Freiberg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Zdeněk Bulawa, který byl teprve nedávno propuštěn z vězení, kde si odpykával trest za zabití tří policistů v roce 2003, stanul v úterý znovu před soudem. Soud mu tehdy vyměřil trest ve výši čtyř let, po dvou letech však byl za dobré chování podmíněně propuštěn na svobodu.

Článek

U Krajského soudu v Ostravě nyní Bulawa spolu s dalšími podnikateli čelí obvinění v kauze krácení daně za alkohol.

Bulawa je nyní spolu s dalšími podnikateli obžalován z trestného činu krácení daně a podobných povinných plateb, a to hned za dva skutky. Státu měli podnikatelé svým úmyslným jednáním způsobit škodu ve výši téměř 113 miliónů korun.

V letech 2001 až 2002 obžalovaní měli vyrobit, prodat a nezdanit více než 271 tisíc litrů perlivé vína a více než 500 tisíc litrů lihovin. „Skupina obžalovaných alkohol distribuovala do řetězců obchodně a personálně propojených společností,“ uvedl státní zástupce u hlavního líčení.

Bulawa u soudu slíbil vypovídat, ale později. „Budu vypovídat, ale ne dnes, nemám hotovou přípravu kvůli tomu, že u soudu v Brně probíhá další mé trestní řízení,“ uvedl. Má jít o podezření z přípravy křivé výpovědi. Bulawa se měl s dalšími podnikateli pokusit o uplácení svědka v právě projednávané kauze krácení daně.

Hlavní líčení u Krajského soudu v Ostravě probíhá do čtvrtku. Podle mluvčí krajského soudu Barbary Plchotové by v případě odsouzení hrozil Zdeňku Bulawovi trest ve výši 5 až 12 let. Podle jejích slov je ale pravděpodobné, že jednání soudu v této kauze bud pokračovat i v příštím roce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám