Hlavní obsah

Před deseti lety se pokusil ukopat družku, nyní útočil nožem

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Šestatřicetiletý Ivo Červenka z Havířova je obžalován z pokusu o vraždu své o tři roky starší družky. Chtěl ji přitom zabít pouhé dva měsíce poté, co byl podmíněně propuštěn z vězení za pokus o vraždu své předchozí partnerky.

Foto: Aleš Honus, Právo

Obžalovaný Ivo Červenka je podle policistů nepolepšitelným recidivistou.

Článek

Incidentem z 21. března se začal v úterý zabývat ostravský krajský soud. „V případě prvního odsouzení se pokoušel svou družku ubít a ukopat. Nyní k tomuto způsobu napadení další ženy přidal i nůž,“ uvedl státní zástupce Jaroslav Kandráč.

Když Červenka opustil po více než deseti letech brány věznice, podle svých slov chtěl začít nový život. Nastěhoval se k bývalé manželce svého kamaráda, ovšem klidné soužití nevydrželo dlouhou dobu. Když se 21. března vracel z restaurace, žena ho nechtěla vpustit do bytu.

"Protože mu dostatečně rychle neotevřela dveře do bytu, začal ji kopat a bít po celém těle. Když pak prohlásila, že zavolá policii, rozhodl se ji usmrtit. Nožem ji razantně bodl do zad,“ tvrdí obžaloba. Žena ztratila tři a půl litru krve a útok přežila pouze díky včasnému zákroku lékařů.

Červenka u soudu přiznal, že měl se svou partnerkou fyzický konflikt, odmítl ale, že by na ni zaútočil nožem. Údajně se sama nabodla. „Při hádce odešla do kuchyně, vrátila se s nožem a začala jím máchat proti mně. Byla vzteklá,“ popisoval Červenka incident. Podle svých slov jí zkroutil ruku za záda a nůž jí vzal. Potom oba aktéři upadli. „V tu chvíli se na ten nůž nabodla,“ řekl.

Hlavní líčení bude v následujících dnech pokračovat výslechy svědků, koncem týdne by mohl padnout rozsudek.

Reklama

Výběr článků

Načítám