Hlavní obsah

Policie hledá 25letého muže, který ze dne na den zmizel bez svých věcí

– Praha • Aktualizováno
Novinky, Petr Nový

Bez osobních věcí, klíčů, dokladů i mobilního telefonu tuto neděli náhle zmizel z domova Marek Schäferling, externí spolupracovník serveru Novinky.cz. Jeho rodina nahlásila zmizení policii, která po něm od pondělí pátrá. Prohledávala například Šárecké údolí v Praze, kam chodil na pěší výlety.

Článek

„Nevíme si s tím rady,“ řekl Novinkám otec pohřešovaného 25letého muže Jiří Schäferling. Jeho syn Marek si pro svou publicistickou práci pro rubriku Internet a PC často pořizoval prostřednictvím internetu technické novinky, které pak testoval a psal na ně recenze.

Při práci na internetu odhalil pravděpodobně internetového podvodníka, proti němuž podle rodiny svědčil ve středu 18. listopadu na policii v Praze na Letné. Rodina se domnívá, že jeho zmizení by mohlo s jeho svědectvím souviset.

Rodina zvažuje všechny možnosti. "Pokud by Markovo zmizení s jeho svědectvím nemělo co dělat, ještě zvažujeme, zda se mu něco nestalo na jeho častých pěších výletech. Právě s policisty prohledáváme Šárecké údolí," řekl Novinkám v úterý v poledne mladíkův otec, který o případu informoval zároveň soukromou detektivní kancelář.

Případ vyšetřuje pražská policie, údajně se případem zabývají už i pracovníci kriminální policie.

Pětadvacetiletý Marek Schäferling má štíhlou postavu, je 173 centimetrů vysoký, má modré oči, hovoří mimo jiné anglicky. Jakékoli informace o pobytu hledaného Marka Schäferlinga volejte na linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám