Hlavní obsah

Banka vypsala půlmiliónovou odměnu za dopadení lupiče

Právo, orh
České Budějovice

Ten, kdo pomůže k dopadení lupiče, který 10. listopadu přepadl v Českých Budějovicích pobočku Raiffeisenbanky, dostane půl miliónu korun. Právo o tom informoval mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Článek

„Bankovní dům vypsal tuto odměnu za informace, které povedou k dopadení pachatele,“potvrdil Matzner.

Muž vstoupil do budovy banky pět minut před jedenáctou hodinou a s pistolí v ruce si vyžádal finanční hotovost na přepážce. Podle informací Práva uloupil přes pět miliónů korun.

„V době loupežného přepadení měl na hlavě klobouk černé barvy a na očích brýle s čirým sklem a tmavými obroučkami. Na sobě měl světlou košili a delší černou bundu na boky s mohutným límcem, modré rifle a černé polobotky. Přes levé rameno nesl textilní sportovní tašku modré barvy,“ uvedl k pachateli, kterého zachytili i kamery, Matzner. Dále podotkl, že muž ve věku 35 až 50 let, 175 centimetrů vysoké postavy odešel po jedenácté hodině z banky směrem k Piaristickému náměstí. Tam jeho stopy zatím končí.

„Kriminalisté nevylučují ani skutečnost, že mohl dále pokračovat připraveným vozem. Jakákoliv informace k pohybu muže či k jeho totožnosti je pro kriminalisty přínosem a může vést k dopadení pachatele,“ doplnil Matzner.

Reklama

Výběr článků

Načítám